Ana Sayfa 3. Trimester'da Beslenme Hamilelikte Kabızlıkla Başa Çıkma Yolları Nelerdir?

Hamilelikte Kabızlıkla Başa Çıkma Yolları Nelerdir?

16
0

KABIZLIK ÖNLENEBİLİR Mİ?

Sindirim sistemimiz beslenme biçimimizden çok etkilenmektedir. Hızlı ve çok miktarda yemek yemek, düzensiz beslenme sindirim sistemini zorlar. Bazı gebelik hormonlarının barsak hareketlerini yavaşlatıcı etkisi, demir preparatları, gebelikte kilo artışı nedeniyle günlük hareketlerdeki azalma barsak hareketlerimiz azaltır ve sindirim sisteminin çalışamaması nedeniyle özellikle son aylarda gebelerde konstipasyon (kabızlık) gibi problemler ortaya çıkarabilir.

Gebelik süresince kabızlık görülmemesi ve sindirim sisteminizin sağlığı için;

• Yeterli su tüketmelisiniz.(2 – 2,5 litre)

• Posa içeriği fazla olan sebze yemeği ve bol yeşil salata, miktarına dikkat ederek meyve (kabuğu yenebilen meyveleri kabuğu ile yemelisiniz), kuru kayısı, erik, incir (komposto olarak da tüketebilirsiniz) yemenizi öneririm.

• Kurubaklagiller (kurufasülye, nohut, yeşil mercimek, barbunya) hem posa hem de iyi birer protein kaynağı olduğu için beslenmenizde mutlaka yer almalıdır.

• Tam tahıllı besinler (esmer ekmek, bulgur, kepekli makarna, esmer pirinç, yulaf ezmesi, vb.) tercih edilmelidir.

• Sindirim sistemin genel sağlığı için öğün atlamamalı ve yemeklerinizi yavaş yavaş çiğneyerek tüketmelisiniz. Özellikle kahvaltı sindirim sisteminin çalışmaya başlaması için en önemli öğündür.

• Fiziksel aktivite de oldukça önemlidir. Riskli bir gebelik geçirmiyorsanız hergün 30dakika hafif tempolu yürüyüş hem sindirim sisteminizin çalışmasına katkıda bulunur hem de orta düzeyde hafif fiziksel aktivite doğum sırasında faydalı olmaktadır.

• Probiyotikler sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olurlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz