Ana Sayfa Blog Bir Anneanne Klasiği Kavun Subye

Bir Anneanne Klasiği Kavun Subye

6
0

Beni çocukluğuma götüren nefis bir içecek. Nasıl güzeldir. Doyamazsınınız tadına. Kavunun çekirdeklerinin böylesine güzel ve lezzetli içeceğe dönüşeceğini iyi ki de keşfetmişler güzel ve akıllı ninelerimiz, anneannelerimiz.

Bu keşiflerin ardında tabii ki yokluklar, yoksullukla var. Boşuna dememişler”Yokluklar icatların anasıdır” diye. Anneanneme çok kızardık küçükken bize kavun subye içiriyor diye. Bakkaldan gazoz alıp, içsek ne olurdu sanki? Ne zaman kavun yesek,çekirdeklerini biriktiriyor, atmıyordu. Sonra onlardan, içecek hazırlamaya girişiyordu. Öflerdik, pöflerdik ama içmeye başlayınca da bütün söylenmelerimizi unuttururdu Subye. Bir de buzdolabında iyice soğumuşsa bardaklarca içerdik. Çok da kolaydır aslında yapımı. Bir kere denediniz mi  hep yapacaksınız yaz ayları boyunca eminim. Artık kavun çekirdeklerini çöpe atmayacak harika bir içeceğe dönüştüreceksiniz. En lezzetli geri dönüşümlerden birisidir sonuçta kavun subye.

Peki nasıl yapılıyor?

Ana malzeme bir adet kavunun çekirdekleri. Önce onları süzgeçe aktarın . Yıkayın ve kurulayın. Havanda ezin veya rondodan geçirin. Bir sürahi içine tülbentten elinizle iyice sıkarak süzün. Biraz su ilave edin.Tekrar süzün. Su ve bal ekleyin. Karıştırın. Tadına bakın, gerekirse bal ekleyin. Tamamsa doğru buzdolabına içine nane yaprakları da atabilirsiniz. Soğusun. Ailece afiyetle için.

Anne Şef İpek Kuşcu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz