• Sabah bulantınız varsa yataktan kalkmadan önce tuzlu kraker, grissini atıştırabilirsiniz.
• Kahvaltıda poğaça, açma gibi yağlı yiyeceklerden ve yağlı peynirlerden uzak durun.
• Özellikle asitli meyve suları ve gazlı içecekler içmeyiniz.
• Sıvıları kendi toleransınıza göre tüketiniz. Çünkü bazı hamilelerde sıvılar mide bulantısını arttırabiliyor. Eğer böyle bir durum varsa su ve diğer içecekleri öğün aralarında tüketin. Yemeklerle birlikte sıvı tüketmeyin. • Midenizin çok dolu ya da boş olması bulantınızı arttırabilir. Bu nedenle küçük porsiyonla ve sık aralıklarla beslenin.
• Yemeklerinizi yavaş yavaş yiyin ve iyi çiğneyiniz.
• Yağlı, baharatlı ve kızarmış yiyecekler mide bulantılarınızın artmasına neden olabilir, bunun yerine kuru ve sade yemekleri tercih edin. ( Haşlanmış makarna, haşlanmış-fırınlanmış patates, az yağlı beyaz peynir gibi )
• Özellikle kusma şikâyetiniz de oluyorsa sıvı kaybını karşılamak ve vücudu susuz bırakmamak için gün içerisine yayarak yavaş yavaş günde 6 bardak su içmeye dikkat edin.
• Eğer et – tavuk – balık midenizi alt üst ediyorsa protein ihtiyacınızı bunların yerine peynir, yoğurt, süt ve kuru baklagillerden karşılamayı deneyin.
• Tuzlu bisküvi, grissini, beyaz leblebi, haşlanmış patates, kızarmış ekmek gibi kuru ve nişastalı besinler midenizi bastırmak için faydalı olacaktır.
• Çiğ sebze ve meyveler mideyi geç terk edeceği için bu dönemde tercih etmemelisiniz. Ancak bulantı ve kusma çok kişisel durumlardır.. Bazı anne adayları bulantı anında meyve yiyerek toparladıklarını ifaede ederler. Bu nedenle kendinizi gözlemleyip size dokunan yiyecekleri belirmenizi öneririm.
• Zencefil, limon ve nane bulantıyı geçirmeye yardımcı olur. Nane-limon çayı içebilirsiniz.
• Yemek hazırlarken oluşan kokular veya yemeğin görüntüsü de bulantılarınızı tetikleyebilir. Onun için sizi rahatsız eden yemekleri pişirmeyin. Bu konuda eşinizden veya ailenizden destek alın. Ve mutfak ortamındaki havalandırmanın iyi olmasını sağlayın.